Hae näköalapaikalle yhdistyksen toimintaan!

Shanghain suomalaisten hallitus etsii uusia kykyjä ohjaamaan yhdistyksen toimintaa! Loistavasti vuonna 2010 toiminut hallitusyhteistyö on tulossa päätökseen, sillä osa hallituksen jäsenistä lähtee takaisin Suomeen vuoden vaihteessa. Tämä antaa hienon mahdollisuuden Sinulle, hallitustyöstä kiinnostunut Shanghaissa asuva suomalainen!

Nyt perisuomalainen ”enhän-minä-nyt-itseäni-voi-sinne-tyrkyttää” -asenne romukoppaan ja rohkeasti ilmoittautumaan ehdokkaaksi ensi vuoden hallitukseen!

Hallitus valitaan vuosikokouksessa yhden vuoden ajaksi ja toiminta alkaa tammi-helmikuussa 2011. Shanghain suomalaisten säännöissä todetaan, että hallitukseen kuuluu puheenjohtaja sekä kuusi varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Jos ehdokkaita hallitukseen on enemmän kuin hallitusvirkoja, suoritetaan äänestys.

Hallitusvirkoja ovat perinteisesti olleet puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, jäsensihteeri, kk-lounasvastaava, tapahtumavastaava, tiedottaja, webmaster, sekä kaksi varajäsentä. Kaikki nämä paikat ovat auki ja haettavissa vuodelle 2011. Osalla vuoden 2010 hallituksen jäsenistä on ollut kaksi hattua. Käytännössä kaikki hallituksen jäsenet toimivat yhdistyksen edustajina Shanghain suomalaisten tapahtumissa ja auttavat tarvittaessa missä tahansa tehtävässä. Hallituksen tehtävät jaetaan sisäisesti vasta uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa, mutta voit jo hakiessasi ilmoittaa, jos jokin tehtävä tuntuu erityisen houkuttelevalta.

Hallituksen jäsenten lisäksi yhdistyksessämme toimii Suomi-koulu, jonka edustaja osallistuu hallituksen kokouksiin. Kirjastovastaavalla on niin ikään tärkeä rooli yhdistyksemme toiminnassa. Varsinaisen hallituksen ulkopuolelle kaivataan myös runsaasti innokkaita tekijöitä, osaajia, puuhamiehiä, kirjoittajia, ideoijia, valokuvaajia ja niin edelleen - ilmoitathan myös, jos olet kiinnostunut näistä toiminta-alueista.

Hallituksen jäseneltä odotetaan osallistumista kokouksiin, joita on noin kerran kuukaudessa kesäkuukausia lukuun ottamatta sekä kiinnostusta tapahtumien ideointiin ja järjestämiseen. Arvostamme aktiivisuutta ja yhdistyksen toimintaa kehittäviä ajatuksia. Hallituksen jäsenen toivotaan voivan panostaa yhteisen hyvän eteen ja toimia mukana tapahtumien suunnittelussa ja niiden vetämisessä. Kokouspalkkioita tai matkakorvauksia ei yhdistyksessämme tunneta, vaan luottamustehtävä on täysin vapaaehtoisperusteinen.

Toiminta ei missään tapauksessa ole ryppyotsaista puurtamista, vaan kivaa yhdessä tekemistä!

Shanghain suomalaiset ry on toiminut kahdentoista vuoden ajan ja sen tarkoituksena on edistää Shanghain suomalaisten yleistä hyvinvointia ja sopeutumista uusiin oloihin tukemalla heitä maahanmuuton ja paluumuuton yhteydessä, aktivoimalla jäsentensä välistä kanssakäymistä, edistämällä Kiinan ja Shanghain kulttuurin tuntemusta sekä tukemalla suomen kielen ja kulttuurin ylläpitämistä ulkomailla oloaikana.

Kiinnostuitko? Lähetä sähköpostia os. puheenjohtaja@shanghainsuomalaiset.com ja ilmoittaudu hallituspaikan hakijaksi. Tule tutustumaan hallitustoimintaan seuraavaan kokoukseen maanantaina 1.11. sekä ideoimaan ensi vuotta vuoden 2011 workshopiin torstaina 11.11. Lisätiedot tapahtumakalenteristamme!