Kirnu valittiin arkkitehtuuriltaan maailmannäyttelyn parhaaksi

Maailmannäyttelyiden katto-organisaatio BIE (Bureau International des Expositions) palkitsi 30. lokakuuta Suomen paviljongin kokoluokassaan suunnittelultaan ja arkkitehtuuriltaan parhaaksi paviljongiksi Shanghain maailmannäyttelyssä. Pohjoismaat juhlivat illassa, sillä saman kategorian toisen sijan vei tiukassa kilpailussa Norja ja kolmanneksi tuli Tanska.

Suomen paviljonki, Kirnu, on herättänyt jo ennen palkitsemista runsaasti positiivista huomiota näyttävällä ulkomuodollaan. Kirnun on suunnitellut helsinkiläinen JKMM Architects ja pääarkkitehti on Teemu Kurkela. Paviljonki on saanut inspiraationsa luonnosta ja nimetty hiidenkirnun mukaan.

Paviljongit on jaettu pinta-alan ja toteutustavan perusteella neljään eri luokkaan (A, B, C, D-luokat). BIE:n raati arvioi paviljonkeja kolmessa eri kategoriassa; paviljongin suunnittelu ja arkkitehtuuri, näyttelyn toteutus ja kävijäystävällisyys sekä maailmannäyttelyn teeman ”Better City, Better Life” toteuttaminen. Suomen voittamassa palkintokategoriassa arvosteluperusteina olivat myös toteutettujen ratkaisujen innovatiivisuus sekä arkkitehtuurin ja näyttelyn houkuttelevuus.

BIE:n palkintoraati koostui muiden muassa maailmankuuluista arkkitehdeistä, kaupunkisuunnittelijoista ja BIE:n virkailijoista. Palkintoseremonia järjestettiin BIE-päivänä 30. lokakuuta, maailmannäyttelyn päättäjäisten aattona.

Lisätiedot

Finland at Expo 2010/Finpro Communications Director Mr. Mikko Puustinen email: mikko.puustinen@finpro.fi, tel. +86 13621600544

www.finlandatexpo2010.fi

Lähde: Suomi Shanghain maailmannäyttelyssä lehdistötiedote 30.10.2010