Piparijuttu

Sunnuntaina 28.11. oli aika kaivaa tonttulakit ja piparkakkumuotit laatikoista, kun iloiset jauhopeukalot kokoontuivat Honqiaoon Haban tiloihin leipomaan joulupipareita. Paikalle saapui n. 15 lasta vanhempineen. Karita Nurmio oli tehnyt ison, maistuvan taikinan niin, että jokainen sai leipoa pipareita sydämensä kyllyydestä, vaikka tapoihin kuuluen taikinaa katosi melkoinen määrä myös lasten ja aikuistenkin suihin.

Pienten leipureiden oli välillä hieman vaikea päättää, kumpi vie voiton, pipareiden leipominen vai iso, käytössämme ollut leikkitila. Tuostakin huolimatta perinteisiä kukkia tähtiä, sydämiä, eläimiä, kirjaimia ja numeroita syntyi useampi kymmennen pellillistä. Pipareiden paistumista odotellessa lapset jatkoivat leikkejään, katselivat Lumiukko –elokuvaa ja muutamat muistivat kaiken tohinan keskellä jopa koristella piparinsa.

Ensimmäistä adventtia vietettiin siis piparkakun tuoksuisissa tunnelmissa, kuulumisia vaihdellen, joulua suunnitellen ja lasten iloa katsellen. Tonttulakit, joulumusiikki ja valmiit piparit saivat varmasti jokaisen läsnäolijan jouluiselle mielelle!

Kuvia tapahtumasta:

 

Juttu ja kuvat Päivi Peltonen