kirjalista

Xin Nian Kuai Le - Jäniksen vuosi alkaa 3. helmikuuta!

Kiinalainen uuden vuoden juhla (engl. Chinese New Year, Lunar New Year tai Spring Festival) lähestyy. Kiinalaisen astrologian mukaan vuosi 2010, eli Tiikerin vuosi päättyy 2. helmikuuta 2011 muuttuen siten 3. helmikuuta 2011 Jäniksen vuodeksi.

Uuden vuoden juhla on kiinalaisille vuoden ehdottomasti tärkein juhla ja silloin kokoonnutaan yhteen perheen ja sukulaisten kanssa. Uuden vuoden juhla alkaa kiinalaisen kalenterin ensimmäisenä päivänä ja päättyy Lyhtyjuhlaan (engl. Lantern Festival) 15. päivänä ensimmäistä kuukautta.

Kiinalaisessa horoskoopissa uskotaan, että uuden vuoden ensimmäisenä päivänä yksi kahdestatoista eläinmerkistä ottaa vuoden haltuunsa. Jokainen merkki hallitsee siten omaa vuottaan kahdentoista vuoden sykleissä ja vaikuttaa elämäämme jokaiselle eläinmerkille ominaisella luonteella. Näiden eri eläinten lisäksi kiinalaisessa horoskoopissa myös elementeillä on merkkeihin omat vaikutuksensa, nämä viisi elementtiä ovat: metalli, vesi, puu, tuli ja maa.

Kiinalainen horoskooppi on ollut käytössä Kaukoidässä jo tuhansia vuosia. Horoskoopin tarkoituksena on opettaa itsetuntemusta tehden elämämme rikkaammaksi ja onnellisemmaksi. Syntymävuosi määrittää kiinalaisen horoskoopin ja kunakin vuonna syntyneitä pidetään samojen ominaisuuksien haltijoina. Kiinassa on tyypillistä kysyä iän sijasta syntymävuotta, sillä silloin pystytään selvittämään paitsi henkilön ikä, myös tyypillisiä luonteenpiirteitä.

Mikäli kiinalaista horoskooppia on uskominen, vuosi 2010 on sisältänyt vauhdikasta menoa, sillä Tiikeri on nopea toimimaan ja ratkaisemaan asioita. Shanghaissa Tiikerin vuosi todella noudatteli Metallitiikerin energiaa, sillä sen ennustettiin olevan rauhaton, myrskyisä, meluisa ja kovaääninen. Shanghain EXPO lunasti tässä suhteessa kaikki lupaukset ja muuttuivat - kuten Metallitiikerin horoskooppi vuoden alussa enteili - aikeista saavutetuiksi tavoitteiksi.

Jäniksen vuodet ja elementit jaotellaan seuraavasti: 1927 - tuli, 1939 - maa, 1951 - metalli, 1963 - vesi, 1975 - puu, 1987 - tuli, 1999 - maa, 2011 – metalli. Jänis on armon, eleganssin ja kauneuden merkki. Jäniksen vuonna syntyneisiin yhdistetään ulkoiselta olemukseltaan harmonisia ominaisuuksia. Hän on suojelevainen, hyvä ystävä ja hänellä on diplomaattisen neuvottelijan kyvyt. Älykkään Jäniksen muita ominaisuuksia ovat ahkeruus, järjestelykyky, mukavuudenhalu sekä tietojen ja taitojen kehittäminen, mutta he vaativat paljon omaa tilaa ympärilleen.

Jäniksen vuonna voi perinteen mukaan vetää henkeä ja valmistautua tuleviin vuosiin lepuuttamalla hermojaan. On myös aika neuvotella. Jäniksen vuonna ei tulisi yrittää pakottaa asioita tapahtumaan haluamallaan tavalla, sillä väkisin hoidetut tehtävät on tuomittu epäonnistumaan. Vuodesta saa eniten irti diplomatian keinoin ja se on oiva mahdollisuus keskittyä perheeseen ja lähisuhteisiin. Jäniksen vuonna kannattaa pyrkiä luomaan perusta turvalliselle ja rauhaisalle elämäntyylille, sillä se tulee auttamaan tulevaisuuden haasteiden ratkomisessa.

Tiedätkö oman kiinalaisen horoskooppisi? Klikkaa tästä linkistä ja tutustu itseesi kiinalaisen horoskoopin hengessä:
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Shanghain suomalaiset ry toivottaa kaikille hyvää Jäniksen vuotta!

 

Lähteistä muokannut Lotta Soini, lähteinä käytetty mm. Wikipedia, Energiakeskus Indigo, Spring's Greeting Cards; Valokuva: Freefoto.com