kirjalista

Shanghain suomalaisille uusi hallitus


Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin torstaina 17.2. japanilaisessa Gintei Teppanyaki -ravintolassa JingAnin kaupunginosassa. Paikalla oli 18 jäsentä. Lämminhenkinen kokous sujui vauhdikkaasti puheenjohtajaksi valitun Oskar Hellingin johdolla. Kokouksen sihteerinä toimi Hanna Kylmäluoma ja pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Marja Penttinen sekä Maria Måtar.

Kokouksessa esiteltiin vuoden 2010 toimintakertomus, jonka mukaan viime vuoden aikana järjestettiin yli 50 tapahtumaa ja sen lisäksi lukuisia kuukausittain pidettäviä tilaisuuksia. Jäseniä oli vuoden lopussa vajaa 400 henkilöä. Yhdistyksen tilinpäätös on hyväksytty ja tilintarkastaja Antti Toivaisen lausunnon mukaisesti kokous vahvisti tilinpäätöksen ja antoi vastuuvapauden edelliselle hallitukselle. Viime vuoden talous jäi edeltävän vuoden tapaan mukavasti plussalle, joten jäsenet pääsevät hyötymään varoista tulevina vuosina. Vuodelle 2011 laadittu toimintasuunnitelma noudattelee pitkälti edellisen vuoden tapahtumakalenteria.

Jäsenmaksuista käytiin lyhyt keskustelu ja kokous hyväksyi yksimielisesti hallituksen ehdotuksen jäsenmaksun pitämisestä vuoden 2010 tasolla. Näin ollen vuonna 2011 jäsenmaksu on 200 RMB/perhe perheen koosta riippumatta tai 100 RMB/opiskelija. Jäsenmaksujen maksamisen voi aloittaa välittömästi hallituksen jäsenille. Keräyspäiviä tullaan järjestämään lähiaikoina julkaistavan aikataulun mukaisesti.

Vuosikokouksen jännittävin osuus on tietenkin uuden hallituksen valinta. Shanghain suomalaisten jäsenet ovat voineet ilmoittaa kiinnostuksensa hallituspaikkoihin talven mittaan. Innostusta hallitustoimintaan on ollut runsaasti. Näiden ennakolta esitettyjen toiveiden perusteella istuvan hallituksen oli helppo esittää vuosikokoukselle uutta hallitusta ja puheenjohtajaa. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Vuonna 2011 Shanghain suomalaisten hallituksessa istuvat seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja: Maria Måtar
Hallituksen varsinaiset jäsenet: Elisa Alanen, Hanna Kylmäluoma, Anna-Maija Mäkelä, Karita Nurmio, Marja Penttinen ja Jaana Rytkölä
Varajäsenet: Xiaoning Partanen, Oskar Helling

Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran 3.3. klo 13 Shanghain suomalaisten yhteistyökumppaniravintolassa Il Giardinossa. Ensimmäisessä kokouksessa päätetään myös hallituksen sisäisestä tehtäväjaosta.

Kokous kiitti vuoden 2010 hallitusta, joka on ollut äärettömän hyvin toimiva joukko aktiivisia jäseniä. Pois hallituksesta jäivät Anita Häikiö, Peter Zeitlin, Leena Salminen, Hilkka Heimonen ja Lotta Soini. Tästä joukosta suurin osa on jättämässä Shanghain taakseen tulevan vuoden aikana. Erityiskiitoksen puheenjohtaja osoitti rahastonhoitajana ja jäsensihteerinä kahden viimeisen vuoden aikana toimineelle Anita Häikiölle, joka on toiminut paitsi edellä mainituissa tehtävissä myös matkanjärjestäjänä, mentor-toiminnan käynnistäjänä, itsenäisyyspäivätoimikunnan jäsenenä, hengenluojana ja monen muun asian priimusmoottorina.

Vuoden 2010 hallitus haluaa vielä kiittää kaikkia Shanghain suomalaisten jäseniä kuluneesta vuodesta ja toivottaa uudelle hallitukselle intoa ja erittäin hyvää vuotta 2011.

Kuvia tapahtumasta:

Shanghain suomalaiset ry:n hallitus 2011. Ylhäällä vasemmalta Karita Nurmio, Jaana Rytkölä, Elisa Alanen, Marja Penttinen, Anna-Maija Mäkelä, Oskar Helling. Alhaalla Xiaoning Partanen, Maria Måtar ja Hanna Kylmäluoma

Oskar Helling kiitti yllättynyttä Anita Häikiötä upeasta panostuksesta yhdistyksen toimintaan

Juttu ja kuvat Lotta Soini