Retki FengJingin vesikaupunkiin 18.4.

Tervetuloa mukaan Shanghain suomalaisten retkelle FengJingin vesikaupunkiin!

Noin 80 km päässä Shanghaista, JinShanin alueella sijaitseva FengJing eroaa selvästi muista Shanghain lähiympäristön vesikaupungeista, vaikka sieltä onkin löydettävissä muiden vesikaupunkien (esim. Zhujiajiao, QiBao, Tongli) tapaan kanavia, siltoja, kapeita kujia ja mukulakivikatuja sekä vanhanaikaista tunnelmaa.

Ero muihin samantyyppisiin kaupunkeihin perustuu pienempiin kävijämääriin; FengJingissä vierailee paljon vähemmän turisteja kuin muissa vesikaupungeissa. Tämän ansioista yli 1500 vuotta vanha kanavakaupunki on onnistunut säilyttämään koskemattomuutensa ja aidon, alkuperäisen tunnelmansa. FengJingissä aika tuntuu hidastuvan samaan tahtiin sen ohi hitaasti lipuvan joen kanssa.

FengJingissä on 52 siltaa ja lukemattomia pikkukanavia. Sieltä löytyy myös tyypillisiä kanavan viereen rakennettuja asuinrakennuksia, paikallisia ruokaerikoisuuksia katujen varsilta ja eläväistä, aitoa elämää.

Suomalaisten retkellä tutustutaan aluksi yhteisesti People’s Commune -museoon ja Mao Zedong rintamerkkimuseoon, jonka jälkeen jokaisella on omaa aikaa tutustua kaupunkiin. FengJing on kuuluisa myös Jinshanin maanviljelijöiden maalaustaiteesta (Jinshan Farmers paintings), joita voi ihailla omatoimisesti päivän aikana. Takaisin lähdetään noin klo 14.

Tarkemmat tiedot

Aika: maanantai 18.4., lähtö klo 8:00

Lähtöpaikka: Shanghai Exhibition Centerin edestä (osoite: 1333 West Nanjing Rd, Shanghai Centre/ Portman Hotelia vastapäätä, lähin risteyskatu Xikang Rd. Lähin metropysäkki Jing´an Temple linjoilla 2 tai 7,  Exitit 3, 4, 6 ja 7 lähimpänä messukeskusta).

Paluu: FengJingistä lähdetään paluumatkalle klo 14:00, takaisin Shanghaissa ruuhkasta riippuen noin klo 15:00-16:00 

Matkan hinta: Shanghain suomalaiset tarjoavat jäsenilleen bussimatkan FengJiangiin sekä sisäänpääsyn museoon ilmaiseksi, lounas omalla kustannuksella. Ei-jäsenille matkan hinta on 200 RMB/perhe. 

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu osoitteeseen ilmoittautuminen@shanghainsuomalaiset.com viimeistään 14.4. Matkalle mahtuu 35 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Tervetuloa!


Kuva: FengJing, Marja Penttinen