Muistutus pääkonsulaattiin rekisteröitymisen tärkeydestä

Mahdollisen kriisitilanteen sattuessa edustustot jatkavat toimintaansa ja varautuvat konsulipalvelulain edellyttämän avun antamiseen. Tämä apu koskee myös ulkosuomalaisia. Avustustoimenpiteet käsittävät ennen kaikkea asiakkaan hengen ja terveyden suojaamisen, sen sijaan asiakkaan omaisuuden suojaaminen ei kuulu edustuston tehtäviin.

Mahdollisia avustustoimia nopeuttaa, jos edustustoilla on toimialueellaan olevien suomalaisten yhteystiedot. Erityisesti kriisialttiissa maissa edustustot pitävät henkilöluetteloita kriisitilanteita varten. Alueilla, joilla vallitsee tai on kehittymässä epävakaa tilanne, ulkoministeriö suosittelee yhteystietojen ilmoittamista paikalliseen edustustoon. Rekisteröityneet saavat oman alueensa edustustolta myös sähköpostitse tietoa ajankohtaisista asioista. Saatuja henkilötietoja käsitellään aina luottamuksellisesti tietosuojasäännösten ja konsulipalvelulain mukaisesti.

Henkilötietojen ilmoittaminen etukäteen edustustoon käy kätevimmin allaolevan lomakkeen avulla. Muistathan myös päivittää tietojasi kun esimerkiksi muutat, kiitos. Huom! Lomake alaikäisestä täytetään vain aikuisten rekisteröintilomakkeen lliitteenä.

Rekisteröitymislomake löytyy tästä

Lähetäthän lomakkeesi asuinpaikkasi mukaan joko suurlähetystöön Pekingissä tai pääkonsulaattiin Shanghaissa tai Kantonissa.

Shanghain pääkonsulaatin yhteystiedot:

Suomen pääkonsulaatti, Shanghai
Consulate General of Finland
Citic Square, 2501~2505
1168 Nanjing West Road
200041 Shanghai, P.R. China

Sähköposti: sanomat.sng@formin.fi
Fax: +86 21 5292 9880

Suomen suurlähetystön nettisivut löydät tästä linkistä:

http://www.finland.cn/public/Default.aspx?culture=fi-FI&contentlan=1